Як подорожувати поїздом із велосипедом, правила перевезення

Як подорожувати поїздом із велосипедом, правила перевезення

21.02.2024

Мрієте про незабутню подорож на поїзді в компанії свого вірного двоколісного друга? Тепер це стало ще простіше з AnyTrain! Наш онлайн-сервіс не лише допоможе вам придбати квитки на поїзд, а й надасть усю необхідну інформацію про правила перевезення велосипедів. Готуйте свій рюкзак, перевіряйте колеса - вперед, до нових пригод на залізницях!

Перевезення велосипедів у поїздах: зручні варіанти

У регіональних поїздах, обладнаних вагонами 2-го та 3-го класу (квитки на які можна придбати онлайн на сайті AnyTrain), передбачені спеціальні місця для перевезення велосипедів. Ці місця доступні в нових або модернізованих поїздах. У разі старих типів електричок або дизель-поїздів, велосипеди слід розміщувати в тамбурі (не більше одного на тамбур). Перевезення велосипедів оподатковується оплатою, аналогічною вартості 20 кг багажу, що оформляється спеціальною квитанцією або електронним перевізним документом.

Правила перевезення велосипедів у купейних і плацкартних вагонах

У нічних швидких і пасажирських поїздах допускається перевезення велосипедів у розібраному й упакованому стані. При цьому велосипеди повинні вільно поміщатися на місцях для ручної поклажі, і додаткова оплата за перевезення не стягується. Заборонено перевозити велосипеди в тамбурах купейних і плацкартних вагонів.

Правила перевезення велосипедів у поїздах "Інтерсіті" та "Інтерсіті+"

У поїздах категорій "Інтерсіті" та "Інтерсіті+" заборонено перевезення нерозібраних велосипедів через відсутність технічних умов для їх розміщення у вагоні. Допускається тільки перевезення розібраних і упакованих велосипедів (не більше одного на пасажира). При цьому велосипед не повинен перевищувати висоту 200 см, загальна вага з ручною поклажею не повинна перевищувати 36 кг, і велосипед повинен вільно розміщуватися на місцях для ручної поклажі. Оплата за перевезення в цьому випадку не стягується.

Дізнавшись про всі правила перевезення велосипедів залізничним транспортом - вирушайте у свою наступну пригоду потягом із велосипедом і відчуйте непередавані емоції від поєднання двох таких захопливих видів пересування!

Читати російською

Новини сервісу покупки залізничних квитків онлайн

Новини

Львів: Куди Піти та Як Провести Час З Дітьми

Львів: Куди Піти та Як Провести Час З Дітьми

Львів — одне з найкрасивіших міст України, яке приваблює туристів своєю багатою історією, архітектурними пам’ятками та культурними заходами. Незалежно від того, чи ви шукаєте місце для романтичної прогулянки, сімейного відпочинку чи захоплюючого дослідження, у Львові завжди знайдеться щось цікаве для кожного. Давайте розглянемо, куди піти у Львові та як провести час з дітьми, щоб ваш візит став незабутнім. ...читати далі

Палац графів Шенборнів: Архітектурна Перлина Закарпаття

Палац графів Шенборнів: Архітектурна Перлина Закарпаття

Відкрийте для себе архітектурну перлину Закарпаття – палац графів Шенборнів. Захоплюючі легенди, чарівний парк і збережена історична архітектура чекають на вас! ...читати далі

Куди піти в Києві цього літа: найкращі місця для відпочинку

Куди піти в Києві цього літа: найкращі місця для відпочинку

Дізнайтеся, куди піти в Києві цього літа! Від мальовничих парків до захопливих музеїв, розваг та спокійних місць для відпочинку. Плануйте незабутні вихідні в столиці України та купуйте квитки на потяг на нашому сайті. Детальніше у блозі від AnyTrain. ...читати далі